In combinatie met EG-nummers kom je soms ook de term sectienummer tegen. Maar wat houdt dat in?Een sectienummer wordt gebruikt om aan te geven welk deel van een productiebedrijf verantwoordelijk is voor een specifieke bewerking.
Deel A: Levensmiddelen van dierlijke oorsprong
Sectie 0: Algemene activiteiten
- Koel- en vrieshuis
- Herverpakkingsinrichting (onafhankelijk, 'stand-alone')
- Herverpakkingsinrichting zuivelproducten (onafhankelijk, 'stand-alone')
- Groothandelsmarkt
- Transportvaartuig (reefer)
Sectie I: Vlees van gedomesticeerde hoefdieren
- Slachthuis
- Uitsnijderij
Sectie II: Vlees van pluimvee en konijnen
- Slachthuis
- Uitsnijderij
Sectie III: Vlees van gekweekt wild
- Slachthuis
- Uitsnijderij
Sectie IV: Vlees van vrij wild
- Vrij wild verwerkingsinrichting
- Uitsnijderij
Sectie V: Gehakt, vleesbereidingen en separatorvlees
- Productie-inrichting gehakt vlees
- Productie-inrichting vleesbereidingen
- Productie-inrichting separatorvlees
Sectie VI: Vleesproducten
- Be- en verwerkingsbedrijf
Sectie VII: Levende tweekleppige weekdieren
- Verzendcentrum
- Zuiveringscentrum
Sectie VIII: Visserijproducten
- Fabrieksvaartuig
- Vriesvaartuig
- Productiebedrijf bewerkte verse visserijproducten
- Productiebedrijf verwerkte visserijproducten
- Groothandelsmarkt
- Visafslag
Sectie IX: Melk en zuivel
Het register van erkende zuivelbedrijven, boerderijzuivelbedrijven en zuivelopslaglocaties vindt u op de website van het Controle Orgaan Kwaliteits Zaken (COKZ).
Sectie X: Eieren en eiproducten
Het register van erkende pakstations en eiproductenhandelaren en -fabrikanten vindt u op de website van het Controle Orgaan Kwaliteits Zaken (COKZ).
Sectie XI: Kikkerbillen en slakken
- Be- en verwerkingsbedrijf
Sectie XII: Dierlijke vetten en kanen
- Verzamelcentrum
- Verwerkingsbedrijf
Sectie XIII: Behandelde magen, blazen en darmen
- Verwerkingsbedrijf
Sectie XIV: Gelatine
- Verzamelcentrum
- Be- en verwerkingsbedrijf
Sectie XV: Collageen
- Verzamelcentrum
- Be- en verwerkingsbedrijf
Sectie XVI: Zeer verfijnde producten
- Be- en verwerkingsbedrijf
Deel B: Levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong
Sectie I: Kiemgroente
- Kiemgroentebedrijven
Deel C: Niet-verplichte lijsten
Sectie I: Honing
- Productiebedrijven